Επικουρικό Κεφάλαιο - Ακίνητα
    Τίτλος

Διώροφη οικοδομή αποτελούμενη από 98,31 τ.μ. ισόγειο και 1ο όροφο 62,33 τ.μ.. επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 26 στην Ρόδο. - Ίωνος Δραγούμη 26, Ρόδος

     Στοιχεία Ακινήτου
Εμβ. Κτίσματος: 160,64 τ.μ.
Εμβ. Οικοπέδου: 161,59 τ.μ.
Τύπος Ακινήτου: Διαμέρισμα
Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 26, Ρόδος
Κατάσταση: Κενό
Έτος Κατασκευής: Προϋφιστάμενο του 1960
Ασφ. Εκκαθάριση: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
     Στοιχεία Διαγωνισμού
Ημ. Διεξαγωγής: 12.02.2020
Τιμή 1ης Προσφοράς: 305.000 €
     Σύντομη Περιγραφή

Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Ίωνος Δραγούμη 26, εντός του παραδοσιακού οικισμού Νεοχωρίου και εντός του Ο.Τ. 21 του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Ρόδου. Πρόκειται για τουριστική περιοχή στο κέντρο της πόλης όπου υπάρχουν κυρίως τουριστικά καταλύματα και καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Βρίσκεται σε απόσταση 300 μ. από στάση αστικού λεωφορείου και 750 μ. μακριά από το «Κ.Τ.Ε.Λ. Ρόδου» που συνδέει την πόλη της Ρόδου με την ανατολική και νότια πλευρά του νησιού.

Πρόκειται για διώροφη οικοδομή, αποτελούμενη αρχικά από λιθοδομή, στην οποία φαίνεται να έχουν γίνει μετέπειτα προσθήκες και ενισχύσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα. Οι τοιχοποιίες είναι επιχρισμένες εσωτερικά και εξωτερικά και τα επιχρίσματα και φαίνεται να είναι γενικά σε καλή κατάσταση. Το κτίσμα έχει ξύλινα κουφώματα, όπως επιβάλουν οι ειδικοί όροι δόμησης της περιοχής του Νεοχωρίου, ενώ τμήμα του δώματος αποτελείται από συμβατική πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και το υπόλοιπο τμήμα του αποτελείται από κεραμοσκεπή στέγη.

Το ισόγειο, συνολικού εμβαδού 98,31 τμ. (βάση αποτύπωσης) έχει τοίχους από λιθοδομή πάχους 60 εκ. επιχρισμένους εσωτερικά και εξωτερικά. Οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις είναι διαμορφωμένες είτε με τοίχους από λιθοδομή, είτε με στοιχεία ξηράς δόμησης και οι επιστρώσεις των δαπέδων έχουν γίνει στο μεγαλύτερο τμήμα του ισογείου με ξύλινες σανίδες που έχουν επικολληθεί σε δάπεδο σκυροδέματος καθώς επίσης υπάρχουν και μικρά τμήματα στα οποία έχει επικολληθεί πλαστικό δάπεδο. Μέσω εσωτερικής σκάλας εξασφαλίζεται η μετάβαση στον Α’ όροφο, συνολικού εμβαδού 62,33 τ.μ. Στον όροφο υπάρχει επιπλέον στεγασμένος ημιυπαίθριος χώρος 20,00 τμ , που έχει επικαλυφθεί με πάνελ πολυουρεθάνης και κλειστεί περιμετρικά με αντιανεμικούς διάφανους μουσαμάδες. Στην αυλή επιφάνειας 38τμ υπάρχει ξύλινη πέργκολα και εξωτερικό WC. Ο αύλειος χώρος έχει μετατραπεί σε στεγασμένο χώρο, όπου κατά τη διάρκεια της χρήσης του χρησιμοποιούνταν ως χώρος συνάθροισης κοινού με τραπεζοκαθίσματα.

Για το εν λόγω ακίνητο έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμόν 93/2007 άδεια επισκευών από την διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Ρόδου με την οποία έγινε επιπλέον και αλλαγή χρήσης από κατοικία σε χώρο συνάθροισης κοινού. Το ακίνητο στέγαζε πριν μερικά χρόνια εστιατόριο και πριν από αυτήν την χρήση, παραδοσιακό καφενείο.

   Φωτογραφίες Ακινήτου
     Διεύθυνση ακινήτου
     Google Maps
   Τίτλοι / Πιστοποιητικά
1.  Υπ’ αριθμόν 39901/ 30.10.2009 Συμβόλαιο του Συμβολαιογράφου Ρόδου Γεώργιου Ροδίτη.
2.  Τοπογραφικό Σχεδιάγραμμα του Μηχανικού Δομικών Έργων Πουλλή Βασίλη με ημερομηνία 15-09-2009
3.  Άδεια οικοδομής 93/2007 για επισκευές και αλλαγή χρήσης σε χώρο συνάθροισης κοινού και κατόψεις
4.  Έκθεση Τεχνικού Ελέγχου
   Περισσότερες Πληροφορίες
Για πρόσβαση στα ανωτέρω αρχεία και για οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλ. 2103327-463,-400 και 2108114355 και στα email:   
ms@epikef.gr και gr_info_reo@pwc.com.